Strålende prestasjoner i realfagskonkurranser av heggenelever

I de årlige nasjonale elevkonkurransene i realfag er det i år ekstra mange bemerkelsesverdige gode prestasjoner av elever ved Heggen.

De årlige fagolympiadene og konkurransene er godt i gang. Fra Heggen har en rekke elever gjort seg bemerket. Vi gratulerer og presenterer følgende.

Fra v: Zahra Ramazani, Helene Bakkejord Selmer, Tea Emilie Dahle, Synne Dons Hansen, Iver L. Samuelsen og Sofie F. Leines (Ikke tilstede: Bjørn William Sørensen, Thea Holand)  

I informatikkolympiaden har Bjørn William Sørensen gått videre fra runde 1 som en 100 blant 832 deltakende elever. William ble videre nummer 12, som eneste fra Nord-Norge, i runde to og er dermed allerede kvalifisert for finalen.
Finalen har 26 elever og avholdes i Bergen 17.-20. mars.

I geofagolympiaden kvalifiserte Tea Emilie Dahle, Synne Dons Hansen og Iver L. Samuelsen seg til runde 2 fra 382 deltakere i runde 1. 
I denne olympiaden er reglene slik at kun elever født før 1/7-2003 kan være med i videre runder, og dermed er det kun Iver som får denne muligheten.
Den internasjonale finalen er til høsten.

I kjemiolympiaden var det opprinnelig 886 elever med i første runde. Blant disse var det kun to elever, nemlig Zahra Ramazani og Sofie F. Leines, fra Troms og Finnmark som kvalifiserte seg til runde to, og begge er fra Heggen. 
Zahra var til alt overmål blant de 50 beste i landet og ble i tillegg trukket ut til å være med som elev under til Berzeluisdagarna i Sverige 21-22. januar.

I biologiolypiaden var det 1102 elever med i første runde. Av 117 som gikk videre til neste runde var Helene Bakkejord Selmer og Tea Emilie Dahle fra Heggen. Runde 2 er allerede avholdt og vi venter i skrivende stund på resultatet.

I fysikkolympiaden og abelkonkurransen i matematikk var det flere elever som fikk diplom for god innsats i runde 1, men dessverre ingen fra Heggen som ble kvalifisert til videre deltakelse.

Rektor og skolen er stolt over elevene og deres prestasjoner og ønsker lykke til videre.