Ungdomsbedrift fra Heggen på pallplass under NM

Ungt Entreprenørskap arrangerte NM for Ungdomsbedrifter 2. og 3. mai med to bedrifter fra Heggen vgs.

Årets Norgesmesterskap var fysisk og ble holdt på Thon Congress på Gardermoen. 
Heggen videregående skole hadde to bedrifter som deltok i Norgesmesterskapet; Keepit UB og Bag Deluxe UB. 
Over 2000 ungdomsbedrifter har kjempet om rettighetene til å konkurrere på NM. 

Heggenbedriftene Keepit UB og Bag Deluxe UB var 2 av 82 ungdomsbedrifter som var håndplukket til å konkurrere i norgesmesterskapet på Gardemoen. 
Nivået var skyhøyt og Ungt Entreprenørskaps leder Grete Ingeborg Nykkelmo sa på scenen at det aldri hadde vært høyere. Det ble nominert bedrifter i de fleste kategorier, i tillegg til at det ble kåret første-, andre- og tredjeplasser. 

Noen av kategoriene som det ble konkurrert i var størst verdiskapingspotensial, beste markedsføring, beste forretningsplan/modell, beste videopitch, beste samarbeid med næringslivet, bærekraftsprisen, beste HR-bedrift og ikke minst beste ungdomsbedrift.

Keepit UB produserer et oppbevaringsbånd som festes rundt flasker og som gjør treningshverdagen din enklere og mer systematisk, uansett hvordan eller hvor mye du trener. Keepit UB ble tidligere i år kåret til beste ungdomsbedrift i Troms. Bedriften vant i NM en imponerende 2.plass i den prestisjefylte kategorien beste forretningsplan/modell. 
Jury begrunnelse – 2.plass «beste forretningsplan»:
"Ungdomsbedriften løser et konkret problem for forbrukeren og viser høy gjennomføringsevne gjennom sin forretningsplan og hva de har oppnådd så langt. I tillegg til en gjennomtenkt og godt reflektert forretningsplan har ungdomsbedriften bygget et nettverk utover Norge, både med hensyn til produksjon og muligheter for salg." Forretningsplanen var et 12 siders langt dokument som forklarte selskapets visjon og forretningside, organisering, markedsstrategi, økonomiske planer og videre vekstmuligheter. 

I tillegg tok de også 2.plass i kategorien beste videopitch. 
Jury begrunnelse  - 2.plass i «beste videopitch»:
"God struktur, flyt og enkelhet gjør at denne bedriften skiller seg ut i mengden. Produktet er kalt fremvist og mottakerne sitter igjen med en god følelse. Jentene sjarmerer oss i senk og bruker KISS-prinsippet aktivt! Keep it simple, stupid!"

I kategorien beste videopitch hadde selskapet laget en video der de forklarte selskapets forretningsidè på en kreativ og oversiktlig måte. Videoen måtte være på maksimalt ett minutt og kan sees på Keepit UB sin Instagram konto. Keepit UB ble også nominert i kategoriene beste markedsføring og beste samarbeid med næringslivet, men nådde ikke helt opp til en topp tre-plassering. Bedriften hadde en svært travel dag, med både scenepresentasjon og masse intervjuer av juryer fra næringslivet. Keepit UB bestod av følgende elever: Natalie Olsen, Mila Johanna Kossmann, Henriette Roll-Sørstrøm og Johanne Nilssen-Evenmo. Daglig leder i bedriften er Natalie Olsen.

https://www.ue.no/tromsogfinnmark/historier/keepit-ub-heggen-videregaende-skole
https://www.instagram.com/keepit.ub/
https://www.facebook.com/keepitub


Bag Deluxe UB produserer en rom-inndeler til treningsbagger slik at man kan sortere og organisere tingene i baggen. Bag Deluxe konkurrerte i beste regnskap, HR prisen og beste samarbeid med næringslivet. De vant dessverre ingen priser, men gjorde en fremdragende innsats på stand og representerte Heggen og fylket på en god måte. Følgende elever representerer Bag Deluxe UB: Jørgen Eliseussen-Skalle, Eyvind Jensen, Patrik Isaksen,   Brage Lauritsen, Kristoffer Gudmundsen og Markus Parmann. Daglig leder i bedriften er Jørgen Eliseussen-Skalle som tidligere i år vant lederskapsprisen i fylket.

https://www.tiktok.com/@bagdeluxeub
https://www.instagram.com/bagdeluxeub/
Elevene i Bag Deluxe UB og Keepit UB kommer tar faget entreprenørskap og bedriftsutvikling 1.  

 

Tekst: Are L. Johannessen/Heggen vgs
Foto: Are L. Johannessen og Ungt Entreprenørskap