Ungdomsbedrifter på Heggen

Heggen VGS har i år som i fjor flere spennende ungdomsbedrifter og den 9.mars skal de konkurrere mot 25 andre bedrifter i fylkesmesterskapet. Under følger en liten presentasjon av bedriftene.

Filtora UB

 

Filtora UB designer snaplinser og filter til bedrifter og det offentlige. Deres største kunde har utvilsomt vært Harstad Kommune. Til kommunen har de designet snaplinser til ulike severdigheter i Harstad som for eksempel stien langs sjøen, adolfkanonen, Anna Rogde, general hagen, ærverdige Trondenes kirke, m.m. Snaplinsene finner dere ved å søke på «Harstad Kommune» i applikasjonen snapchat. Snaplinsene har de laget helt på egen hånd. Daglig leder i Filtora UB er Fredrik Johansen. Andre ansatte i bedriften er Jakob Lauritsen, Jonas Dille og Olabror Berg. Filtora UB vant gründeridol for ungdomsbedrifter i sørtroms i desember 2020. De har også levert snaplinser til kjente bedrifter som Parabolflua og Tequila Sport.
https://www.facebook.com/Filtora-UB-101467491693624
https://www.instagram.com/filtora_ub/


NordFlak UB

 

NordFlak UB lager ekte nordnorsk potetgull. Potetgullet er produsert med blant annet taresalt fra Lofoten, mandelpotet fra Kvæfjord og seriersløk fra Harstad. Potetgullet er produsert i samarbeid med Umami og kan kjøpes på Mat av Vahl i Harstad. NordFlak UB fikk tidligere i år et flott oppslag i den nyoppstartede avisen iHarstad. De ansatte i bedriften er Simon Robertsen (daglig leder), Fredrik Bjugg, Andreas Bjugg, Tobias Rushfeldt og Kristian Berg.
https://www.instagram.com/nordflakub/
https://www.facebook.com/NordFlakUB


BærBar UB

 

BærBar UB tilbyr energibarer som er lokalprodusert  og som inneholder egenplukkede blåbær og andre kortreiste råvarer. Deres primærmålgruppe er folk som trener og som trenger oppkvikkende mellommåltid før eller etter trening. De har solgt produktet sitt på Heggen VGS og på Family Sport Clubs på Seljestad. Deltaker i bedriften er Andreas Jenssen (daglig leder), Aleksander Tøllefsen, Ask Valen, Ivar Bertelsen og Martin Pettersen. Produktet er produsert i samarbeid med Bakerinnen.
https://www.facebook.com/BaerBar-UB-100996531809342
https://www.instagram.com/baerbar_ub/


Bracenet UB

 

Bracenet UB er en bedrift som samler inn maritimt avfall fra fjæra i Harstad & Omegn og de bruker fiskegarn og andre taurester som de finner til å lage bærekraftige armbånd! Armbåndene kan kjøpes hos deres samarbeidspartner Hjerter Dame i byen. Bracenet UB har vært flink å markedsføre produktet og ungdomsbedriften sin, og vant før jul en konkurranse om beste markedsføring i regionen. Sjekk ut deres facebook og instagramside for noen av deres mange markedsføringssprell i løpet av skoleåret. De ansatte i bedriften er Kaisa Hætta (daglig leder), Muskan Momand, Tuva Granås Lorentzen, Elida Hanssen, Adele Welch, Emma Walquist og Maria Nilsen.
https://www.instagram.com/bracenet.ub/
https://www.facebook.com/Bracenet-UB-109832107558616


Under Pressure UB

 

Under Pressure UB er en ungdomsbedrift har som målsetning å spre informasjon om tabubelagte områder som seksualitet, kjønn og identitet, kropp og mentalhelse. Deres målgruppe er ungdom i alderen 13-17 år. De har allerede gitt ut en podcast som finnes på spotify og der har vår eminente helsesykepleier og sexolog Åsa har bidratt på deres første episode. I tillegg har de planer å gi ut en digital bok om disse temaene. De ansatte i bedriften er Kathea Mathisen, Helene Rafaelsen,  Linn Løftingsmo og Oscar Mathiassen.
https://www.facebook.com/UnderPressureUB/
https://www.instagram.com/underpressure.ub/

Podcast: https://open.spotify.com/show/4JA9EcHy1pV0E6jcLfC06A?si=Vs1rXoUrSziI7wUTCYU99A

 


Hermetikk Pynt UB

 

Hermetikk Pynt UB samler inn brukte bokser og lager diverse pyntegjenstander av dem. Deltakere i bedriften er Mohammad Mohammad  Ahmad og Israa Alzayed.
https://www.facebook.com/hermetikk.pyntub
https://www.instagram.com/hermetikkpyntub/

Til toppen